Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три центъра за настаняване от семеен тип и едно защитено жилище откриха в Ямбол

Снимка: БГНЕС
Три центъра за настаняване от семеен тип и едно защитено жилище бяха открити в Ямбол. В тях ще бъдат настанени  деца и младежи с различна степен на увреждания. Всеки от Центровете за настаняване от семеен тип е с капацитет 14 деца.

Защитеното жилище е предвидено за обитаване от 8 младежи на възраст над 18 години, информира директорът на "Социално подпомагане" - Ямбол Милена Янъкова: Предизвикателствата пред нас тепърва предстоят, тъй като на територията на област Ямбол няма дом за деца с увреждания. Всички, които ще дойдат от Кермен, от Медвен, от Сладък кладенец, Старозагорска област, живеят в домове за хора с увреждания, където грижата е институционална. Тук говорим вече за грижа в една среда, близка до семейната. Това са социалните  услуги от резидентен тип.

Общият бюджет на проекта е близо 2,5 милиона лева, като средствата се осигуряват по Оперативна програма "Регионално развитие".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44