Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Животновъди от Сдружение "Струма 2012" заплашват с протести


Животновъди от Сдружение "Струма 2012" заплашиха с протести заради неспазени обещания на земеделското министерство към сектора.

До края на миналата година, според споразумение на агроминистъра и фермерите, е трябвало да бъде решен проблемът с отдаването на общински и държавни пасища предимно на животновъди, твърди Юлия Куюмджийска.

Отдават се пасищата и мерите, хиляди декари на хора, които не са собственици на животни, и съответно очертавайки тези хиляди декари, това са приближени хора или до кметове, или до управляващи. С тези хиляди декари те точат и вземат евросредства, евросубсидии, каза тя.

Разпределянето на пасища за животновъдите е вече закъсняло.

Тепърва ще ни се дават пасища и мери. Ще се види въобще дали има свободни, а пък ние трябва през това време да ги почистим, да ги приведем в добро земеделско състояние, за да може съответно да ги заявим по службите. Кога ще се случи това? Дори и да има такава заповед, тя вече е много закъсняла, заяви председателят на Сдружението на животновъдите "Струма 2012" Юлия Коюмджийска.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44