Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ямболски квартал вече е с денонощна охрана

Ямбол - бл. 20

В Ямбол кметът Георги Славов въведе денонощна охрана в квартала до циганската махала. 

Основно задължение на охранителите във втория по големина квартал "Георги Бенковски" е да се грижат за опазване на общинската собственост - детски и спортни площадки и зони за отдих. Общината предприема непопулярната мярка, тъй като кварталът е сравнително изолиран и граничи с ромския квартал. Унищожаването на общинска и частна собственост в него е значително по-голямо, отколкото в останалата част на града.

Специална охрана ще има в района на бл. 18 в кв. „Райна Княгиня”, който до голяма степен заприличва на печално известния блок 20.  И в този блок повече от половината жилища са общински. 

За опазване на лесопарк "Боровец” също е въведена охрана и в района на хълма. Целта е да се прекрати поголовното изсичане на растителността в парка. Заедно с изгражданата ограда, нощните дежурства са допълнителна мярка срещу унищожаването на това емблематично за Ямбол място, което през последните години беше и многократно опожарявано.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44