Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дядо Добри е сред наградените в класацията "Личност в новините"

Снимка: БГНЕС
Дядо Добри от село Байлово е един от наградените в класацията "Личност в новините" през 2013 година. Старецът, който събира пари за реставрирането на православни храмове и тази година трябва да навърши 100 години, е събрал най-много гласове от читателите на сайта "Новините БГ". Самият той не успя да присъства. Вместо него наградата получи кмета на Байлово Бойко Неделчев: За мен е голяма чест да получа тази награда. Лично ще му я предам. За мен също е чест, че дядо Добри е роден в нашето китно селце. То е много красиво. Който не го е посетил, моля да заповяда.

Сред наградените беше и бизнесменът Ивайло Пенчев, който е създател на една от най-известните в света компании за производство на стени за катерене: Радвам се, че читателите ме награждават с тази награда, не толкова за себе си. Всъщност и за себе си се радвам, но по ми харесва мисълта, че награждават човек като мене, защото аз съм от представителите на свестния бизнес, от свестните съм. Тези, които създават стойност, а не от тези, които заграбват стойност. Знам, че има много такива като мене. Не съм само аз. Има много българи, които са с подобен проспериращ и международно признат бизнес.

Призът за "Личност в новините" получиха още тенисистът Григор Димитров, цигуларят Веско Ешкенази, генералния секретар на ЮНЕСКО Ирина Бокова, японският посланик Такаши Куидзуми.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44