Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметове получават класифицирана информация неправомерно, сочи доклад

Снимка: БГНЕС

Масово кметове отказват да бъдат проучвани за допуск до класифицирана информация, но в същото време получават нерегламентирано такива данни. Това стана ясно от представения днес годишен доклад на Държавната комисия по сигурността на информацията. Кметове делегирали права на свои служители с допуск и после подписвали документите, което е нарушение. От комисията определиха обаче тези случаи като маловажни.

Според доклада, установени са 26 случая на нерегламентиран достъп до секретна информация, в 30 е констатиран незаконен достъп до поверителни данни, хора с изтекъл или отнет допуск са имали достъп до секретни документи.

Все пак няма умишлен непозволен достъп до класифицирана информация, се казва в годишния отчет.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44