Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителството отпуска средствата за стипендии за даровити деца

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Близо хиляда деца, класирани в национални и международни конкурси, олимпиади и спортни състезания, ще бъдат подпомогнати финансово тази година. Размерът на еднократната помощ е до 195 лева. Това предвижда Програма за закрила на деца с изявени дарби, която правителството ще разгледа на днешното си заседание.

С едногодишни стипендии в размер на 135 лева месечно ще бъдат стимулирани деца с изявени дарби в областта на изкуството, науката и спорта. Стипендии ще получават и децата с увреждания, класирани в национални спортни състезания. Необходимите средства са 1 милион и 800 хиляди лева и ще бъдат осигурени от бюджета за тази година.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44