Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Украински въздушнодесантни части се приземиха в Краматорск, но бяха посрещнати враждебно

Автори: ,
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Украински въздушнодесантни части се приземиха в източния град Краматорск, но се изтеглиха в авиобаза, след като бяха посрещнати враждебно от местните жители, предаде Ройтерс. Кореспондент на агенцията чул няколко изстрела в авиобазата, докато невъоръжени симпатизанти на сепаратистите се приближавали към входа й. До сблъсъци не се е стигнало. Украинските власти не съобщават за жертви и пострадали, според руски медии убити са поне четирима души. По-рано украинската армия съобщи, че си е върнала контрола върху военното летище в Краматорск.

Привърженици на сепаратистите се готвят в град Славянск за евентуално настъпление на командвани от Киев военни части, съобщи местен командир на батальона за самоотбрана. Близо до Луганск местни жители са спрели движението на колона с бронетехника на украинските въоръжени сили, съобщи местната телевизия "Интер". 

В Донецк проруски демонстранти заявиха пред руската държавна телевизия, че са готови да застанат като жив щит пред военните части, изпратени от Киев:



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44