Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вътрешният министър: Проблемът с използването на лични данни да се решава комплексно

Снимка: БГНЕС

Проблемът с кражбите на лични данни за партийни регистрации на избори трябва да се реши от всички институции, смята вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев. 

Скандалът с кражбата на лични данни за регистрация на партиите на избори е сериозен проблем, каза Цветлин Йовчев. Той подчерта, че е необходимо системно решение.

И аз проверих. ЕГН-то ми не е използвано. Това е проблема и трябва да се търси решение. Прокуратурата е започнала проверка и вече оттук нататък ако има, разбира се,  постановление, ние ще изпълним постановлението на прокуратурата. Това е сериозен проблем, за който трябва да се намери решение. Не е първи случай. И при други подписки бяха установени такива фалшификации. Така че по някакъв начин трябва да се търси трайно решение по въпроса.

На въпрос обмислят ли се по-сериозни мерки, за да се прекрати кражбата на лични данни за партийни цели, Йовчев отговори.

Това не е в силите и въможностите на една единствена организация да реши този проблем. Не очаквайте МВР, че може да предприеме някакви мерки сами по себе си. Да, МВР може да участва в комплекс от мерки, които да решат този проблем, но към момента мисля, че е рано. Лично аз сам за себе си не бих си позволил да изкажа становище и се опитвам да дефинирам къде точно е проблемът и в какво се състои.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44