Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Молебен за здраве отслужиха свещеници от три храма в Поморие

Снимка: Даниела Костадинова

Свещеници от три храма отслужиха в Поморие молебен за здраве. Заедно с близките на убитата 8-годишна Александара десетки се събраха на централния площад в града.

Две седмици след жестокото убийство на малката Александра и 20 дни, след като 35-годишният капитан на риболовен кораб Емил Масларов изчезна в морето край Поморие, петима свещеници отслужиха молебен за здраве.

Ще се помолим да не се случват повече нещастия, каза отец Иван:

В последно време в нашия град станаха няколко нещастия, които се отразяват недобре на хората. Затова решихме заедно с манастирското настоятелство, с настоятелството на храм "Свето Преображение господне" и на храм "Свето Рождество Богородично" да направим молбен за здраве, с което да измолим Божията милост, Божията благодат над града, за да се секнат тези неща.

Двете жестоки трагедии потресоха хората в Поморие. Близо 50 жители на града изразиха своята съпричастност към мъката на пострадалите семейства и се помолиха за здраве.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44