Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Само 12 безработни са наети на работа по време на специализираната младежка трудова борса в Ямбол

Само 12 безработни са наети на работа по време на специализираната младежка трудова борса в Ямбол. В една от общините на областта безработицата надхвърли 40%. В пролетната младежка борса са се явили близо 200 безработни от Ямболския регион и 14 работодатели. Предложени са около 100 работни места най-вече в сферата на туризма и хранително вкусовата промишленост. Предстои сключването на още договори, коментира главният експерт в Бюрото по труда в Ямбол Генка Киркова:

По наше мнение и по мнение най-вече на работодателите тази година за разлика от предходни трудови борси, лицата, които се явиха и най-вече младежите, които дойдоха, за да потърсят работа, бяха много по- мотивирани от друг път, от което  работодателите останаха много доволни.

Същевременно нивото на безработицата в региона остава обезпокоително. Официалната безработица е близо 17% през март, като в община Стралджа тя надхвърля 40 процента. Традиционно през летните месеци нивото спада, най-вече при откриването на сезонни работни места в преработвателната промишленост през месец юли.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44