Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

1500 километра пътища ще бъдат ремонтирани до края на годината

Снимка: БГНЕС

До края на годината предстои да бъдат ремонтирани около 1500 километра пътища. Това съобщи министърът на Регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева. От днес започва рехабилитация на околовръстното шосе на град Елхово, което е част от пътя за Граничен пункт "Лесово".

За близо 7-километровия пътен участък са отпуснати 6,7 лева. Очакванията са ремонтът да приключи до края на октомври, като поетапно ще се работи в едното и другото платно, съобщи председателят на Пътната агенция Стефан Чайков.

Създадена е временна организация и няма да се вкарва тежкото движение в града, добави Чайков.

Трагедията карай село Винево е повод да бъде създадена програма за ремонт на мостови съоръжения, заяви министър Терзиева.
Това е един от примерите на изоставена инфраструктурна и пътна мрежа в страната. Повече от 20 години не е инвестирано, така че всичко опира до бюджетни възможности. С инвестиционната програма на правителството се опитваме да започнем ремонт на такава инфраструктура.

Що се отнася до свлачището на новия път към Маказа, Стефан Чайков каза:
Това е старо свлачище, което е съществувало, но се е преценило при направата на проекта, че няма да има въздействие от новото строителство на пътя. Нека все пак експертите да излязат с доклада си. Аз съм уведомил изпълнителя, че ако се установи, че по негова вина се е активизирало това свлачище, парите ще бъдат усвоени от гаранцията за добро изпълнение, която е в Агенцията.

За рехабилитация на второкласна и третокласна пътна мрежа в цялата страна са заделени 50 млн. лева, съобщи министър Терзиева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44