Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обвиненият за двойното убийство в Джебел ходил на пазар с откраднатите пари

  Окръжната прокуратура в Кърджали поиска постоянна мярка „задържане под стража” за 18-годишния Мерт Мехмед, обвинен в убийството на младата майка и 7-годишната й дъщеря в Джебел. Очаква се искането на магистратите да бъде разгледано от окръжния съд утре. Срещу 18-годишния ученик е повдигнато обвинение за убийство на повече от две лица, едното от които малолетно, извършено по особено жесток начин.

Случаят в Джебел беше разкрит за по-малко от денонощие. Разпитани са 11 души, сред които задържаният Мерт и бившият съпруг на убитата. Ученикът е направил пълни самопризнания пред съдия. Двете убийства са извършени вероятно в нощта на 20-и срещу 21-и април. В жилището е проникнато през терасата. Взети са 250-300 лева, два джиесема, а с парите момчето си е купило нов телефон и маратонки. В деня след убийството той и майка му са били на пазар по магазините. Това разказаха на обща пресконференция окръжният прокурор Светлозар Лазаров и директорът на полицията Петко Деведжиев.
Светлозар Лазаров каза:

Основното ни доказателство беше проведеният следствен експеримент, след това  посоченото от него оръжие, скрито зад гардероба в жилището му, брадвата с кръв  и косми по нея, ключовете от апартамента и най-вече неговите самопризнания.
   Деведжиев отбеляза: Вижте каква асоциалност, какъв примитивен начин на мислене. За мен е ужасяващо, че не видях в очите на този човек грам желание да преосмисли това, което е направил.
По случая са назначени десетки експертизи, включително за наркотици и ДН- профили. Възможно е Окръжната прокуратура да преквалифицира обвинението срещу Мерт в по-тежко - грабеж и убийство. Той има една присъда за кражба и 6 висящи досъдебни производства. Окръжният прокурор заяви, че е възможно да поиска  присъда доживотен затвор.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44