Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на Джебел искат справедлива присъда за убиеца на Джейлян и дъщеря ѝ

| обновено на 07.05.14 в 17:33
Протестът в Джебел
Снимка: БГНЕС

Стотина жители на Джебел протестират пред сградата на общинската администрация заради двойното убийство на 25-годишната Джейлян и 7-годишната ѝ дъщеря. Те настояват задържаният за убийството Мерт Мехмед да получи справедлива присъда, а полицията да изчисти Джебел от наркопласьорите.

За среща с протестиращите в Джебел пристигна директорът на областната дирекция на полицията Петко Деведжиев. Хората първо отказаха да разговарят с него в залата, предвидена за срещата, и поискаха да излезе навън. Едва на третия опит се стигна до диалог. Хората се оплакаха, че след жестокото убийство в града цари паника. Протестиращите се оплакаха, че полицията в Джебел се опитва да прикрива наркопласьорите в града и поискаха спешни мерки срещу разпространителите на дрога. Деведжиев увери:

Всяка информация, която е получена за наркоразпространение, за наркоурпотреба ще бъде проверена. Ако в следствие на тази проверка се установи, че някой не си е свършил работата, то той ще бъде жестоко наказан.

Протестът в Джебел беше организиран от най близката приятелка  на убитата Джейлян, Мерджан. За него беше създадена група във Фейсбук, която за дни успя да привлече над 800 участници.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44