Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шефът на "Български пощи" очаква положителен финансов резултат в края на годината

Положителен финансов резултат за "Български пощи" в края на годината прогнозира главният изпълнителен директор на дружеството Валентин Петков. В момента държавната фирма инвестира в развитието на куриерските услуги, както в страната, така и в чужбина.  

Първото тримесечие "Български пощи" завършва на печалба и това се дължи до голяма степен на увеличението на пратките за чужбина, съобщи Валентин Петков. Друга причина за добрите показатели е доставката на съобщенията за местните данъци и такси: В сравнение с миналата година, над един милион писма с местни данъци и такси, чрез хибридната поща, ние доставихме на гражданите на България. Сто петдесет и няколко общини пожелаха тази услуга да бъде извършена от "Български пощи" при 264 общини.

От днес в Ямбол започна работа ново гише за куриерски услуги на "Български пощи".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44