Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

300 туристи дневно ще посещават остров Св. Анастасия в Бургаския залив

300 туристи на ден ще могат да посещават единствения обитаем остров по българското Черноморие - Света Анастасия. От днес три пъти дневно от моста в Морската градина на Бургас до острова ще плава катамаран. Престоят там ще бъде 2 часа, а за желаещите да усетят напълно атмосферата има осигурени и монашески килии за нощувка. Разказва кореспондентът ни Даниела Костадинова:

Остров Св. Анастасия е най-новата туристическа атракция в Бургаския залив. Повече от година продължи реставрацията и ремонта на сградите там. Възстановена беше и средновековната църква. Съкровища и скелети на пирати, археологически находки и местни билки ще изненадат първите посетители, каза управителят на острова Павлин Димитров. 

Посрещаме нашите гости, които идвайки на острова ще могат да разгледат музея и да се любуват на хубавите пейки, които са навсякъде на острова, гледката е на Бургаския залив, ще могат да хапнат вкусни гозби, чорби в ресторантчето, да пият фрешове и лечебни чайове, да влязат да запалят свещ и да се помолят в църквата и дори да пренощуват в нашите пет стаи за гости. Всеки ден ще пътува корабчето. Засега предвиждаме три пъти на ден -първият курс е в 10 часа, следващият в 13.30 и последният в 17.30 ч.

Билетът до острова ще струва 9 лева, за пенсионери, студенти и ученици - 6 лева, а за децата под 7-годишна възраст пътуването ще е безплатно. Катамаранът „Кук" е за 210 пасажери и засега ще плава 3 пъти дневно до острова.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44