Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима души са изчезнали в района на връх Ботев

Трима души са изчезнали в района на връх Ботев, казаха за Хоризонт от Планинската спасителна служба. Младежите са тръгнали за върха неподготвени, вследствие на което са се изгубили. Сигналът е постъпил в 23 часа снощи. Оттогава екипите на спасителната служба, както и доброволци, ги издирват. В момента над 20 души участват в акцията.

Няма телефонната връзка с изгубилите се, тъй като батериите на мобилните им телефони са паднали. Двама от тях са от Велико Търново, един е от Стара Загора. Всичките са на възраст около 20 години, потеглили са към планината без храна и без екипировка, обясни за „Хоризонт” дежурният в Планинската спасителна служба Иван Драгошинов:

Трима младежи тръгват много хазартно, без да познават района, с колата си от Карлово нагоре. В момента 18 души са на терена. Времето не е подходящо никак, мъгла е. Получихме съобщение, че те са преспали в някаква пещера в 8 часа и от там нататък батериите много са паднали. В този случай просто се опитваме, нищо повече не мога да кажа. От хижа "Рай" до "Голям кадемлия" районът е толкова насечен, това са дупки, това са пещери, това са пръскала...



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44