Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сключените през последната година бракове в Ямбол са двойно повече от разводите

Двойно повече са сключените бракове от разводите през последната година в Ямбол, отчита статистиката. Най-често под венчило минават двойки на възраст  между 25 и 29 години. Регистрираните юридически бракове за последната година са 332, което е с близо 20% повече от предходната година. Броят на разводите намалява само с три. Прави впечатление, че само 29 мъже са се решили на втори брак, а едва 7 на трети или четвърти.

При жените статистиката показва, че само 3 представителки на нежния пол са минали под венчило за трети път. Най-често браковете се прекратяват по взаимно съгласие - над 90 на сто от случаите. Малко над 3% посочват "несходство в характерите". Обикновено към крайната стъпка преминават семейства с около 15-20 годишен съвместен опит, когато съпрузите са между 40 и 50 години.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44