Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Неуредици спряха туристическия кораб до остров Света Анастасия

Снимка: БГНЕС
Спор между Община Бургас и ръководството на бургаското пристанище спря курсовете на туристическия кораб до остров Света Анастасия. Първоначалната идея 250-местният кораб да тръгва от моста в Морската градина се оказа неизпълнима заради по-силното вълнение в залива.

От 15-и май остров Света Анастасия е отворен за посещение на туристи. Заради по-силно вълнение в Бургаския залив обаче наетият от общината катамаран, който трябва да превозва желаещите да видят най-новата туристическа атракция, не може да акостира на моста в Приморския парк. За да тръгне туристическият кораб от пристанището, общината трябва да сключи договор с ръководството на Морската гара, каза зам.-кметът Йорданка Ананиева:

Няма да има пътуване до острова в момента, докато не намерим приемливо за всички страни решение. Може да се намери такова. Ние сме говорили и с колегите, вчера пак бяхме на среща.

Има изготвен договор, но Община Бургас се бави с подписването му, заяви ръководителят на звено "Маркетинг" в пристанището Стойчо Димов. За да отплава кораб от бургаското пристанище, организаторите ще трябва да платят утвърдените от години такси по 60 евроцента на турист. Това ще оскъпи билета за пътуване до острова, който сега е на цена от 9 лева. Освен това изискванията на международна конвенция задължават всички пътници да представят лична карта. Според запознати заради тези две условия вече 2 месеца се бави подписването на договора между Община Бургас и Морската гара.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44