Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Яхта с над 30 нелегални имигранти беше задържана край Созопол

Гранични полицаи задържаха яхта с 32-ма нелегални имигранти край пристанището в Созопол.

Яхтата е плавала към пристанището в Созопол, не е отговаряла на повикванията за легитимация от координационния център. Граничните полицаи забелязали на борда на плавателния съд много хора. С два катера те спрели яхтата срещу централния плаж в курортното селище. При проверка на борда й са открити 32 нелегални имигранти без документи за самоличност. 31 от тях са заявили, че са афганистанци, а един се представил за иранец.

От разказите им станало ясно, че те са отплавали с яхтата от местност близо до Истанбул като целта е била да стигнат до Румъния. Платили са различни суми - от 2 500 до 6 000 евро на човек.

Нелегалните имигранти са задържани, а по случая е образувано досъдебно производство.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44