Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дългове и липса на лекари в болницата в Елхово

Задълженията на общинската болница в Елхово са над 700 хиляди лева. Лечебното заведение е единствено за хората от общините Елхово, Болярово и Тополовград. Всяка година от общинския бюджет на крайграничната община се отделят между 200 и 300 000 лева, разясни кметът на Елхово Петър Киров. Той уточни, че това прави от 30 до 40 процента от собствените приходи, които не са целеви.

Освен че има финансови притеснения, болницата няма и достатъчно лекари и така броят на клиничните пътеки от 80 преди три години вече е 30. Според Петър Киров решението за общинските болници е следното:

Държавата финансира държавните болници, общинските не ги финансира. За мен трябва да има някаква субсидия, лично аз съм писал вече няколко писма до министъра на финансите, до министъра на здравеопазването. Отговорът е: Това е търговско дружество и ще се издържа от приходите, които заработва по клинични пътеки от Здравната каса.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44