Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва делото за убийството на бургаската банкерка

Снимка: БГНЕС
В Бургаския окръжен съд започва делото срещу Любомир Симеонов, обвиняем за убийството на банковия служител Павлинка Йовчева. Престъплението беше извършено на 23 септември миналата година. Симеонов простреля в сърцето 54-годишната жена в центъра на морския град и два часа по-късно се предаде на полицията.

Пред съда Любомир Симеонов каза, че е извършил престъпланието заради белите якички в държавата и че банката, в която убитата Павлинка Йовчева е работила, го е изнудивала и е отказала да му отпусне кредит по инвестиционен проект.

Делото няма да се гледа по съкратеното съдебно производство, каза адвокатът му Ваня Радиева: Иска хората да разберат защо го е направил. Не оправдава деянието си, но твърди, че всички институции, до които е писал, оставайки безучастни и отговаряйки му съвсем бланкетно, са го принудили по някакъв начин да прибегне до това. За него това убийство е като някаква кауза. Той каза "убиха най-ценното, което имах", а това е неговият бизнес, грижата му за хората. Най-много го мотивира това, че в обвинителния акт са взети предвид само разпитите на свидетелите от банката. Той разполага с доказателства, които ще оправдаят всичко това, което са казали на досъдебното производство.

Съдебното заседание е насрочено за 9.30 тази сутрин.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44