Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Бургас започна делото за убийството на банковия служител Павлинка Йовчева

| обновено на 29.05.14 в 17:48
Снимка: Даниела Костадинова
При голям обществен интерес, в Бургаския окръжен съд започна делото за убийството на директора на регионалния филиал на известна българска финансова институция Павлинка Йовчева. Обвиняем за тежкото умишлено престъпление е 58 годишният Любомир Симеонов. Негови роднини  посрещнаха бургаските магистрати с плакати „Съд за изнудвачите!“. 10 свидетели бяха разпитани на първото съдебно заседание по делото.

Посегнах на организирана престъпна група защитавана от държавата,  заяви подсъдимият  Любомир Симеонов пред бургаските магистрати.. Според негови приятели Любомир е бил изнудван от банката: Той има изключително много смекчаващи вината обстоятелства. Факт, че фонд "Земеделие"  му отпуска 900 хиляди лева, банката до последно се съгласява да му даде останалите и в последния момент без никаква логика те искат да смени строителната фирма.

Преди началото на заседанието съпругата на Любомир Соня Симеонова и други негови роднини издигнаха плакати в негова защита: Да убиеш, да отнемеш един човешки живот е престъпление, но това не е ли престъпление един трудолюбив, честен човек да го сринат на нула не само него, цялото му семейство да го оставят на улицата, да му вземат и жилище, и бази, и всичко и да го направят просяк.

Банката е отказала кредит на подсъдимия, защото представеният от него инвестиционен проект  е бил непосилен за фирмата му, каза пред съда директора на отдел маркетинг и клиентски сегменти във финансовата институция Ивелина Панайотова: Подсъдимият знаеше много добре, че Павлинка Йовчева няма абсолютно  никакви правомощия в конкретната сделка, както и няма право да дава становища и да поставя условия.

Обезщетение в размер на 300хиляди лева поискаха дъщерята, синът и съпругът на пострадалата Павлинка Йовчева. Делото ще продължи с разпити на свидетели


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44