Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Георгиев: Има десетина потенциално опасни язовира в община Тунджа

Снимка: БГНЕС

След падналите обилни валежи през последните дни обстановката в някои от селата на община Тунджа е тревожна, съобщи кметът Георги Георгиев.

На територията на общината има над 100 язовира. Градушка е унищожила част от земеделските култури в землището на село Болярско, притеснителни са и падналите количества валежи в землището на село Меден кладенец.

Ежедневно се следи за нивото на язовирите и състоянието на съоръженията в цялата община, съобщи Георги Георгиев:

Има десетина потенциално опасни язовира, но сега да кажем кой е рисков и да създаваме страхове, излишни... Казвам, има достатъчно вода навсякъде - всичко е под наблюдение, функционират, преливници, кранове, но при един голям дъжд, ако се излеят над 100 литра на кв. м, примерно в рамките на няколко часа, нe язовир, нe дере, нищо не може да побере такава вода.

Нивото на река Тунджа през последните дни значително се е повишило, но няма разливи, съобщи кметът на Елхово Петър Киров.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44