Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Царево ремонтират главната улица

 

От днес започна основен ремонт на ул.”Хан Аспарух” в частта между ул.”Преображенска” и ул.”Милин камък”(от РУП до Начално училище „Н.Вапцаров”) в Царево.

Предвижда се подмяна на водопровода по целия участък, нова асфалтова настилка, отводнителни шахти, нови тротоари и бордюри, озеленяване, осветление, вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка.

За комфорт и безопасност на шофьорите по новото платно ще бъдат положени и самонивелиращи се капаци на шахти. Уличното осветление също ще бъде изцяло реновирано. При първа възможност ще започне и засаждане на дървесна растителност. Вертикалната сигнализация и хоризонталната маркировка ще бъде положена по цялата улица до СОУ „Н. Вапцаров”.

„Предварително се извиняваме на всички граждани за причинените неудобства. По време на ремонта движението ще бъде ограничено и молим всички да проявят разбиране. Ще направим всичко възможно улицата да бъде изцяло завършена до края на месец април.” заяви зам.кмета на общината Васил Каридков.

По публикацията работи: 63


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Порталът на НАП с електронни услуги е отличен с нова награда

Националната агенция за приходите (НАП) получи поредна награда за Портала си с електронни услуги за развитие на иновативни решения в ИТ областта. Отличието е в категорията Innovation Of The Year („Иновация на годината“) в класацията #TechElite. На церемонията по връчването на наградите от страна на НАП присъстваха директорите на дирекциите „Обслужване“..

публикувано на 20.05.24 в 09:49

В Сливен започва подаването на заявления за прием в първи клас

Община Сливен напомня, че от днес започва подаването на заявления за прием в I клас за учебната 2024/2025 година, а срокът за записване след първото класиране се удължава до 6 юни. До края на юни ще се извършат три класирания. Свободните места за кандидатстване ще бъдат обявени до 12 часа днес, a от 13 часа системата ще бъде отворена за регистрация..

публикувано на 20.05.24 в 09:17

Ремонтират ул. „Константин Величков“ в Бургас в понеделник

Временна организация на движението на автомобили ще бъде въведена днес,  от 08:00ч. до 17:00 ч. по бургаската ул. „Константин Величков“, в района на бл. 20 в ж.к. „Лазур“, съобщават от Общината. Причината е  извършването на строително-ремонтни дейности по пътната настилка. Лентите за движение по улицата ще бъдат затваряни на етапи. Преминаването на..

обновено на 20.05.24 в 07:42

Избрани са двамата кандидати за митрополити на Сливенската епархия /ОБНОВЕНА/

Знеполския епископ Арсений и Мелнишкия епископ Герасим са избраните от епархийските избиратели за надпреварата за митрополит на Сливенска епархия. За Арсений са гласували 26 души, а за Герасий 25, обяви наместника на сливенския митрополит и председател на изборната комисия Варненския митрополит Йоан. Петима души са подписали протокола от избора с..

обновено на 19.05.24 в 17:10

Дарителска кампания осигурява 1 500 прегледа за профилактика на рак на гърдата в 5 области в страната

Ротари клуб „София“ провежда кампания „С теб сме“, чиято цел е профилактика за рак на гърдата на жени от  населени места без болнично заведение или отдалечени от медицински центрове. За последните години в България се регистрират над 4000 случая годишно. Профилактиката на това заболяване е изключително важна, защото при навременно..

публикувано на 19.05.24 в 16:00

Отново избори за Сливенски митрополит днес

В Сливенска епархия днес предстоят отново избори за митрополит, след касирането им през февруари. Днес 42 епархийски избиратели ще трябва да изберат между шест достоизбираеми епископи. Между тях не е кандидатурата на спорния епископ Иеротей.  Изборният ден ще започне с литургия в храма „Св. Димитър“ в Сливен. Около 11.30 се очаква избирателите да..

публикувано на 19.05.24 в 07:05

Затворници овладяват агресията чрез дихателни техники

„Свобода зад решетките“ е специална програма за занимания на затворници с йога и дихателни упражнения. Тя се реализира напълно безплатно в страната чрез обучени инструктори, част от  международната хуманитарна и благотворителна организация „Изкуството да живееш“.  Един от тях е Константин Драгов. Той е национален координатор и първият..

публикувано на 18.05.24 в 16:33