Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поставят паметна плоча на загиналите при взривовете край "Петолъчката"

Снимка: Цветан Петков

Паметна плоча на загиналите трима работници при експлозията на 5-и юни 2012-а г. ще бъде поставена днес в църквата "Св. Димитър" в ямболското село Лозенец. 

Две години след взривовете край пътния възел "Петолъчката"  жителите на най-засегнатото село продължават да се страхуват. В злополучната база от няколко дни са подновени контролираните взривявания на деформирани снаряди, събрани след експлозията. През следващите три месеца трябва да бъдат унищожени около 18 000. 
Същевременно делото за взривовете в складовете продължава в Ямболския районен съд. Обвинени са собственикът на базата Десислав Делев и началникът на производството Иван Пеев. Жителите на Лозенец не крият, че се съмняват в справедливия изход на процеса.
Не може две години след като тази трагедия се случи, имаше три жертви, делото да бъде на ниво Районен съд. И между другото делото пак е отложено за 30-и юни и така ще се протака, ще се протака... Жалко за загиналите.
Днес ще бъде отслужена панихида за загиналите при взрива работници Енчо Кремъков, Станимир Костов и Николай Гочев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44