Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургаското село Маринка излиза на протест срещу изграждането на каменна кариера

Снимка: Радио Бургас

С шествие жителите на бургаското село Маринка ще изразят протеста си срещу изграждането на каменна кариера на 1 километър от къщите им. Хората се притесняват от преминаването на тежкотоварни автомобили през селото, замърсяването на въздуха и денонощния шум.

Инвестиционното намерение за изграждането на каменна кариера близо до село Маринка е на фирма "Берил ООД". В писмо до РИОСВ в Бургас местните жители настояват да бъде извършена проверка на екооценката на проекта. Хората са убедени, че каменната кариера ще замърси въздуха в селото.

Протестът на местните хора подкрепя и кметът на селото Лъчезар Колев:

Това е единственото село, което е защитено от промишленост. Много нови семейства пристигнаха да живеят в селото, които искат спокойствие, тишина и здравословен начин на живот. Тази кариера би отблъснала инвеститори за екологични проекти.

Протестното шествие ще тръгне в 18 часа от кметството в село Маринка по главния път за Малко Търново.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44