Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жителите на град Черноморец гласуват на референдум дали да бъде върнато старото име на града - Свети Никола

| обновено на 15.06.14 в 14:34
Гласуване на евроизборите в САЩ
Снимка: Младен Петков - кор. на БНР в САЩ

Жителите на град Черноморец гласуват на референдум дали да бъде върнато старото име на града - Свети Никола. Право на глас имат 1700 местни жители, а за да са влидни резултатите,  до урните трябва да отидат 1200 от тях.

Идеята е на инициативен комитет от 50 местни жители. Кметът на града Добри Добрев обясни мотивите:

Черноморец е комунистическо име. На пазара ще бъде по-добре, ако се казва Свети Никола; апартаменти, къщи, имоти ще се продават по-лесно ако се казва Свети Никола. Това бяха мненията.

С противоречиви нагласи хората в Черноморец ще гласуват на референдума. За да са валидни резултатите, броят на гласувалите трябва да бъде не по малко от регистрираната активност на последните местни избори през 2011 година.

Избирателната  активност към 14 часа е ниска. Едва 29,9 на сто от жителите на града са гласували. За да бъдат признати резултатите, избирателната активност трябва да повтори тази от местните избори през 2011 година от 65 на сто.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44