Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 200 фирми в Ямболско могат да загубят регистрацията си по ДДС заради просрочени задължения

Снимка: БГНЕС

Над 200 фирми в Ямболска област могат да загубят регистрацията си по ДДС заради просрочени задължения от над 100 000 лева. Предстои данъчните инспектори от града да се срещнат с ръководствата на тези фирми.

20 фирми имат просрочени задължения, по-големи от 100 000 лева и са рискови за данъчната система. Освен тях данъчните ще се обадят на 500 физически лица, които не са платили в срок декларираните от тях данъци за довнасяне в годишните данъчни декларации. Данните сочат, че след телефонен разговор над 70 на сто от длъжниците внасят задълженията си в уговорения срок. Невнасянето на данъка върху доходите в 14-дневен срок след позвъняването води до стартиране на процедура за принудително събиране на дълговете, като най-честата е запор на заплатата.

Вече са разпратени и 200 електронни писма до длъжници с напомняне за предприемане на действия по погасяване на просрочените задължения по Закона за ДДС. Тези фирми рискуват да бъдат дерегистрирани, ако имат повече от три невнесени месечни вноски за данъка върху добавената стойност и не платят незабавно.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44