Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма опасност за живота на жената, паднала в асансьорна шахта в поликлиника

| обновено на 17.06.14 в 11:13

Няма опасност за живота на 51-годишната жена, която вчера падна в асансьорна шахта в бургаска поликлиника. Пострадалата е контактна, съобщиха от реанимацията на бургаската болница. Според експерти на Агенцията за метрологичен и технически надзор, по всяка вероятност причината за инцидента е токов удар, който е засегнал електрониката на системата.

С черепно-мозъчна травма е пострадалата Валя Колева, каза д-р Геренов от реанимацията на бургаската болница:

Жената е контактна тази сутрин, няма пряка опасност за живота й. Надявам се да няма такава и за в бъдеще. Черепно-мозъчна травма разбираме травма на мозъка и на черепа, друго няма, т.е. ако мислите, че има счупване, няма такова. Има тежко сътресение.

Първи проверка на повредения асансьор са извършили от Агенцията по метрологичен и технически надзор. Според тях съоръжението не е с повишена опасност, защото височината му е под 3 метра. Асансьорът е само за инвалиди и има стикер и указания за ползването му, заяви управителят на поликлиниката д-р Емилия Драганова.

Най-вероятно токов удар, но не съм технически грамотна. Ще се прави техническа експертиза. Никой не може да си го обясни какво е станало, защото това мога да ви го кажа, госпожата на техническия надзор се качи, значи това е след инцидента, никакъв проблем с асансьора няма.

След инцидента е спряно електрическото захранване на асансьора, поставени са ограждения и табели, указващи че съоръжението не работи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44