Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Активисти от Асоциация "Българско Черноморие" протестират пред Областната управа в Бургас

| обновено на 17.06.14 в 12:25
Снимка: БГНЕС

Активисти от Националната асоциация "Българско Черноморие" протестират пред Областната управа в Бургас. Те се обявяват срещу създаването на Национален парк по Черноморското крайбрежие.

В градинката срещу Областната управа в Бургас започнаха да се събират протестиращи. Те са агресивно настроени и заплашват да провалят предстоящото обществено обсъждане на идеята за създаването на Национален парк "Българско Черноморие". Мотивите им са, че решението на Народното събрание за спирането на разпоредителни сделки с държавни имоти в Зона А и Б по Черноморското крайбрежие е незаконосъобразно. Това решение беше взето преди една година и сега то прераства в процедура за създаването на Национален парк, който ще обхване 3 области - Добрич, Варна и Бургас. Според протестиращите паркът ще засегне частни общински земи и ще наложи поредните забрани за строителство. Предварителните нагласи са общественото обсъждане да премине в сериозни спорове.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

В Бургас започва общественото обсъждане на проекта за Парк "Българско Черноморие"

В Община Бургас започва общественото обсъждане на проекта за създаване на Национален парк "Българско Черноморие". Идеята за парка беше лансирана през миналата година от депутати от БСП. Той ще обхваща площ от 52 хиляди хектара - от Дуранкулак..

публикувано на 17.06.14 в 08:47
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44