Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Митничарите на "Лесово" са открили в турски ТИР контрабандни 57 000 евро

Снимка: БГНЕС

Митничарите на граничния пункт "Лесово" са открили в турски ТИР контрабандни 57 000 евро. Валутата е конфискувана и срещу шофьора е образувано досъдебно производство.

Камионът е пътувал в посока от България за Турция. На митническия пункт в Лесово турският шофьор обявил, че не пренася нищо за деклариране. При извършената проверка митничарите открили в леглото на шофьора четири увити в хартия пакета с общо 57 080 евро. Контрабандната валута, в левова равностойност над 111 000 лв., е била скрита под завивките на леглото в шофьорската кабина. Според обясненията на водача на камиона, валутата е собственост на транспортна фирма.

Общо 91 980 евро недекларирана валута са задържали митническите служители на граничните митнически пунктове в Лесово и Малко Търново от началото на месеца.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44