Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Център за обществена подкрепа отваря врати в село Тенево, община "Тунджа"

Снимка: www.tundzha.net

Център за обществена подкрепа ще бъде открит в село Тенево, община "Тунджа". Специалистите в центъра ще се грижат за деца в риск на възраст от 7 до 18 години. ще бъде оказвана и помощ на техните семейства. В община Тунджа има 95 случая на регистрирани деца в риск в отдела"Закрила на детето", 69 отпаднали от училище и 59 непълнолетни майки, които са потенциалните участници, съобщи ръководителят на проекта Силва Иванова

Това е една малка част от картинката, която съществува на територията на общината. Това в никакъв случай не изчерпва проблематиката, предвид това че и ресурсите и на отдел "закрила на детето" са изключително ограничени и едва ли биха огряли навсякъде в рамките в 44 населени места в общината.

В продължение на осем месеца 20 деца от 12 населени места в общината ще получават квалифицирана помощ от социален работник, психолог и педагог. Дейностите по проекта ще се осъществяват в партньорство с общинската администрация, с читалище "Просвета" и с подкрепата на детските и учебните заведения в общината.

Проектът е финансиран от фонда "Социална закрила" към Министерството на труда и социалната политика с около 27 000 лв. , съфинансирането му от община Тунджа е 4600 лева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44