Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В община Велико Търново остава в сила бедственото положение

Автори: ,
Даниел Панов; Наводнения във Великотърновско
Снимка: Община Велико Търново

Общинска комисия е посетила над  100 от засегнатите близо 200 частни жилища в община Велико Търново, съобщиха от пресцентъра на общинската  администрация. След направените наблюдения, кметът на общината инж. Даниел Панов е направил заключението, че все още е рано да бъде отменено бедственото положение в общината.

В рамките на деня комисията, създадена от общински специалисти е посетила  35 засегнати от бедствието къщи в Килифарево. От тях две жилища са обявени за рискови и са препоръчани за конструктивно обследване, за да се прецени дали обитателите им могат да се върнат за да живеят там.  От 100 засегнати къщи в Килифарево едва за 14 комисията е успяла да състави протоколи.

Протоколите на общинската комисия ще бъдат обобщени, оценени и предоставени на Междуведомствената комисия за подпомагане и възстановяване.

Отменено е бедственото положение във всички засегнати от наводненията населени места във Великотърновска област, съобщи областният управител инженер Георги Рачев. Продължава отводняването в жилищата на хората и почистването на улици и мостове от наноси и кал.  Във Велико Търново са създадени четири  групи, които описват щетите и разрушенията на засегнатите къщи и улици. Открита е банкова сметка за набиране на средства за всички пострадали от наводненията в Община Велико Търново.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44