Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Наводненията в страната отново са централна тема във вестниците тази сутрин.
Под заглавие:"Кошмарът продължава" вестник "Труд" съобщава за това, че все още две деца от варненския квартал "Аспарухово" на 3 и 6 години продължават да са в неизвестност. Изданията акцентират и на посещението на президента Росен Плевнелиев и еврокомисаря Кристалина Георгиева в засегнатите от бедствието Варна и Добрич. Вестник "Преса" съобщава, че над 1000 доброволци са се притекли на помощ в "Аспарухово". На този фон "Телеграф" извежда новината, че мародери са тръгнали из бедстващия квартал. 
"5 000 пострадали коли във Варна", информира  "24 часа", позовавайки се на предварителни изчисления за щетите от бедствието. Във вторник се очакват данни за останалите разрушения от пороите - пострадали улици и постройки. В Добрич вчера три къщи паднаха заради наводненията, пише часовият вестник. 
В деня, в който целият български народ е потънал в траур, православната църква призова народа и политиците да загърбят различията, пише "Монитор"
Зърното е под вода. За това алармираха производителите в Добрич ден след потопа в Североизточна България, пише "Стандарт". "Тази година жътвата ще е ад, казва пред изданието Стилиян Стоянов - председател на Асоциацията на зърнопроизводителите в Генерал Тошево. Заради тежката ситуация земеделците настояват още във вторник спешно да се проведе Консултативен съвет по зърното към земеделското министерство.
Оманският фонд, който държи около 30% от капитала на КТБ, е поискал да се срещне в понеделник с управителя на БНБ Иван Искров, съобщава пред "Труд" бившият банкер и министър на финансите Стоян Александров. Оманците са пратили писмена позиция, че са готови да подкрепят банката.Засега не е ясно дали имат намерение да я купят. "Заплатите през КТБ блокирани", съобщава по темата "24 часа" и цитира вицепремиера Даниела Бобева, която уверява, че няма да се допусне хората да загубят и един лев. "Монитор" допълва банковата тема с казаното от финансовия министър Петър Чобанов, че няма риск за банковата система. Вестник "Преса" съобщава, че личните депозити в банката са 4 и половина милиарда лева и посочва в материал, че във Фонда за гарантиране на влогове и в банковата система в БНБ има достатъчен паричен ресурс и хората могат да бъдат спокойни за спестяванията си. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44