Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задръстване около километър се образува на ГКПП - Маказа

Колона от автомобили задръства пътя през граничния пункт Маказа. Според пътуващи, опашката от чакащи да влязат в Гърция е най-малко един километър. За последното денонощие през Маказа, в посока Гърция, са преминали над 13 хиляди автомобила, като 80 на сто от тях са с румънска регистрация. В България са влезли над шест хиляди коли. 

Румънските туристи избират прохода Маказа, защото той е най-прекият им път към плажовете на Средиземно море и гръцките острови. Според запознати в Румъния тече информационна кампания, в която се приканват пътуващите към Гърция за лятната отпуска да минават през този пункт. Към него водели нови и добре поддържани пътища. 

Пътният трафик към границата е много интензивен. Такава е ситуацията по основния булевард "Беломорски" в Кърджали, по който се движи потокът от автомобили. Заради натовареността на Маказа, областният управител Бисер Николов настоява да бъдат построени две допълнителни ленти на граничния пункт. Новите платна трябва да поемат увеличения трафик през активния сезон, а след това и потока от ТИР-ове. Очакванията са през летния сезон Маказа да бъде вторият по натовареност пункт след Кулата, а в някои моменти и първият.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44