Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Забавени заплати за 120 хиляди лева са изплатени в Ямболско

Снимка: БГНЕС

След намесата на Инспекцията по труда в Ямболска област са изплатени 120 000 лева забавени трудови възнаграждения. Трудностите при работодателите с всяка изминала година стават все повече, констатират инспекторите.

При проверките е установено, че забавянето на заплатите е за не повече от два месеца, съобщи директорът на Ямболската инспекция по труда Иван Иванов:

Има случаи, които са и по сигнали на работници, има случаи, които при рутинни проверки е констатирано и забавено изплащане на трудови възнаграждения. За забавяне санкциите са принудителни административни мерки, издаване предписание със съответния срок, в който да бъдат изплатени трудовите възнаграждения, като този период не е по-голям от един месец.

Като основна причина за неплащане на трудовите възнаграждения от фирмите отчитат вътрешнофирмената задлъжнялост.

Глобите за некоректните работодатели варират от сто до триста лева, а при повторно нарушение глобата стига 1500 лева.

За миналия месец инспекторите на ямболската дирекция са извършили 50 проверки, като са констатирали близо 250 нарушения. Повече от половината са били нарушения, свързани със здравословните и безопасни условия на труд.

 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44