Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стоматолози и зъботехници в Ловеч се обявиха срещу продажбата на сградата им

Снимка: БГНЕС

Стоматолози и зъботехници, подкрепени от над хиляда граждани, внесоха подписка в Общинския съвет в Ловеч срещу намеренията на общината да продаде сградата, в която се намират специализираните им лаборатории и кабинети. Според кмета Минчо Казанджиев сградата е в тежест на общината, а след продажбата й тя ще бъде превърната в модерно частно здравно заведение. 

Ние нямаме средства за основни ремонти на сградата и района около нея. Дават се достатъчно много средства за нейната поддръжка, без да има необходимата ефективност.

Историята започва с лъжа: Нямаме пари. А парите от наемите къде отиват? Наемите, които плащаме са по-високи от наемите, които плащат за търговска дейност извън поликлиниката, казва един от протестиращите стоматолози.

Общината не е вложила абсолютно нищо в тази сграда, обяснява негов колега.

При евентуалната продажба на стоматологията най-потърпевши ще са зъботехниците и пациентите им:

Работим с отровни вещества, където и да отидем ще ни изгонят, заради тези отровни вещества.

Оборудването е специфично, имаме машини, имаме техника, която не може да бъде пренесена на всяко друго място.

95% от зъботехническата дейност в окръга се извършва тук
, казват недоволни зъботехници.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44