Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Само за ден държавата пусна стотици обществени поръчки, съобщава от първа страница в. "Сега", като цитира данните на агенцията за обществени поръчки. Дни преди оставката на кабинета и с цел да хванат старите разпоредби в Закона за обществените поръчки министерства и агенции трескаво са публикували обяви за търгове. На 30 юни са подадени общо 147 поръчки за строителство, над 260 за услуги и 186 за доставки. В последните два работни дни на юни само Агенция "Пътна инфраструктура" е пуснала търгове за 760 милиона лева. 
Под заглавие "Когато качеството на управление спада, вниманието ни се изостря" "Капитал Дейли" предлага интервю с еврокомисаря по регионалната политика Йоханес Хан. Ако българските власти приемат плоска корекция за програма "Околна среда", парите ще тръгнат много по-бързо, казва той.  
България може да получи важен пост в бъдещата Европейска комисия, съобщават източници от Брюксел, цитирани от в. "24 часа". Една от версиите е това да е този на върховен представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиките на сигурност. На 16 юли премиерът Пламен Орешарски ще каже в Брюксел кого предлага страната ни за еврокомисар. "Дума" акцентира на друго от думите на министър-председателя, а именно, че според него бюджетът няма нужда от актуализация, а банковата ни система е стабилна. 
Игра на криеница - БСП и ГЕРБ се дебнат за провал на кворума, коментира в. "Труд". Социалистите вчера иззеха традиционната роля на опозицията и "разпуснаха" Народното събрание с проваляне на кворума. ГЕРБ заплашиха с “реципрочни мерки”. Поводът бе гласуване на промени в Наказателния кодекс за отпадане на давността за престъпления на комунистическия режим. Премиерът Орешарски обяви, че чака кворум, за да даде оставка. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44