Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Българските ученици не само учат по остарели учебни програми, които са далеч от съвремието, но и наученото не им помага особено при решаването на проблемите. В учебните програми са предвидени само знания, които отвеждат децата на най-базовите нива за грамотност. Тревожните изводи са от първия по рода си анализ на програмите по природни науки и компетентностите, които се оценяват в рамките на PISA, съобщава в. Сега. Подобни оценки за непригодността и неприложимостта на изучавания материал са давани многократно от бизнеса и различни неправителствени организации. Сега те се потвърждават и в доклад, изготвен от български експерти.

400 полицаи под прикритие, облечени по бермуди и хавайски ризи, праща МВР за охрана в морските курорти. За новата мярка срещу крадците пише в. Труд. Полицаите ще влизат като клиенти по заведения и молове, ще пътуват с таксита и в градския транспорт, ще обикалят около обменните бюра, ще залавят крадци и измамници по плажовете.

В Гърция към настоящия момент работят повече от 200 хил. българи, заедно със сезонните работници, съобщава президентът на КНСБ Пламен Димитров, цитиран от в. Дума. Надниците и заплатите зависят от договарянето с работодателя, пояснява синдикалният лидер. Става ясно още, че сънародниците ни най-често търсят български институции и синдикати, заради намаляване и нередовно изплащане на заплати. 

Религиозни фанатици от различни секти започнаха да тормозят варненци след трагичния потоп в кв. „Аспарухово”, отбелязва в. Новинар. Съмнителни лица, представящи се като „Божии вестители”, разясняват на хората, че наводнението било наказание свише. Сектантите разпространяват и листовки с религиозно съдържание и призовават гражданите да се запознаят с написаното, за да спасят душите си, когато се срещнат с Господ.

Следващата зима ще е много студена, ще започне по-рано и вероятно ще е дълга, прогнозира климатологът проф. Валери Спиридонов пред в. 24 часа. Той е човекът, който много точно предвиди трагедията в Аспарухово. През тази година се е възобновило явлението Ел Ниньо в Тихия океан, което влияе на световния климат, казва проф. Спиридонов. Юли ще е по-студен от очакваното, като ще има порои, но август ще ги надмине.

"Връхлита ни летен грип", информира в. Преса. До дни се очаква летният грип да ни връхлети, а пикът му ще е през август, съобщава пред изданието националният консултант по епидемиология проф. Мира Кожухарова. Летният грип е най-опасен за бебетата, както и за хората над 75 години.

Григор Димитров игра като лъв срещу номер 2 в света Новак Джокович, но не успя да стигне до финал на "Уимбълдън". Не му помогна и подкрепата на любимата Мария Шарапова, която изгледа мача заедно с родителите на хасковлията, пише на първа страница в. Стандарт. Маша изненада почитателите си с ефектен пръстен, който британски медии обявиха за годежен. Веднага тръгнаха слухове, че Гришо стяга сватба. Темата за мача между Димитров и Джокович коментират всички днешни издания.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44