Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бяла лястовица се появи в село Крайново

Снимка: БГНЕС

Бяла лястовица долетя в боляровското село Крайново. Всеки ден жителите на граничното селце излизат да си пожелаят здраве и надежда.

Лястовичката се появила преди няколко дни и първо била забелязана от граничен полицай. Кметският наместник Ангелина Василева не повярвала на очите си и извикала всички на площада.

За първи път видяхме и съм ги събрала всички тук да я видят, всеки да си пожелае нещо за здраве за късмет и се надявам да се върнат хора тук, каза Василева.

В Крайново живеят по-малко от 50 души. Селцето беше сред първите, в които прииждаха сирийски бежанци. Появата на бялата птичка сега се свързва с надежда за по-добро и за възраждане на живота в пограничния район.
 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44