Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наблюдателни постове за ранно предупреждение и риск от пожари са разположени в горските масиви в община "Тунджа"

Снимка: община Ямбол

Наблюдателни постове за ранно предупреждение и риск от пожари са разположени в горските масиви в община "Тунджа". В изграждането и оборудването на пунктовете  са вложени близо 200 000 лева.

Седемте пожаронаблюдателни пункта са разположени в горските територии на селата Голям манастир, Драма, Победа, Каравелово, Меден кладенец и Търнава и обхващат най-рисковите гористи местности. Сега от Общината е спечелен проект за закупуване  и монтаж на сигнално охранителна техника на стойност 94 000 лева, съобщи кметът на общината Георги Георгиев:

Ще обезпечи наблюдение на един периметър от около 20-30 км в радиус около тези вишки, което ще осигури наблюдение в реално време на почти цялата територия на общината и ще подава актуална информация с цел бърза реакция.

Пак със средства от фонд "Земеделие" е възстановен и ремонтиран водоизточник в землището на село Меден кладенец. При възникване на пожар неговото използване в района е изключително важно. Без него противопожарните автомобили трябва да се връщат за вода на десетки километри.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44