Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 2 млн. лв. са щетите от влаковата катастрофа при Калояновец

Снимка: БГНЕС

Над 2 млн. лв. са щетите след влаковата катастрофа при гара Калояновец, каза в Бургас министърът на транспорта Данаил Папазов. Целият подвижен състав на практика е унищожен, локомотивът не подлежи на ремонт, а повредената стрелка струва 135 000 евро. По-рано министър Папазов подчерта пред "Хоризонт", че основната причина за дерайлирането на влака София-Варна е превишена скорост.

Скоростта е била несъобразена, тъй като честите ремонти, които извършваме по цялото жп трасе предполагат доста големи намаления в различни участъци. Тук в случая това трасе е със 110 километра и изведнъж той преминава на 40 километра, за да премине през стрелките по другото трасе, обясни Папазов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Още няма повдигнати обвинения за влаковия инцидент на Калояновец

Още няма повдигнати обвинения за инцидента на гара Калояновец, при който на 11-и юли дерайлира бързият влак София-Варна, съобщиха от Окръжната прокуратура в Стара Загора. На този етап по случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен..

публикувано на 14.07.14 в 14:19

Папазов: Превишената скорост е причината за влаковата катастрофа при Калояновец

Два дни след влаковата катастрофа при гара Калояновец продължават въпросите за случилото се. Министърът на транспорта Данаил Папазов заяви в предаването "Преди всички", че причините за случилото се са комплексни. Техниката е много остаряла...

публикувано на 14.07.14 в 08:14

Л. Милков, БДЖ: Горещините са допринесли за влаковата катастрофа до Калояновец

Възможно е да е имало разминаване в действието на инсталацията преди влаковата катастрофа край гара Калояновец в събота, коментира пред РП Любомир Милков от УС на браншовия синдикат. Според него обаче не би могло да се търси вина у ръководителя на..

публикувано на 14.07.14 в 08:48
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44