Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За 56-ти път в Поморие ще се проведат Яворови дни

За 56-ти път в Поморие ще се проведат Яворови дни. Официалното им откриване е пред паметника на Яворов в морския град тази вечер. Изложби, театрален спектакъл, клавирен концерт и поетични вечери са включени в програмата на празниците.

С много културни прояви, Поморие за пореден път ще засвидетелства любовта си към поета, живял и творил в морския град. Срещи, дискусии, както и традиционното среднощно четене на стихове, “Поезия под звездите“, са част от програмата, каза председателят на местното читалище „Просвета“ Милчо Талев:

Преди официалното откриване ще има от 19.00 часа представяне на една колекция на художествена галерия "Никола Маринов" в Търговище, под надслов "акварелът в изкуството". Това е първото от нещата вечерта, след откриването на паметника. Вечерта е спектакълът "Яворов, Лора и Мина в часа на синята мъгла".

Тържествата ще завършат на 19 юли с провеждането на Националния конкурс-рецитал по творби на Яворов и връчване на наградите за поезия „От заник слънце озарени, алеят морски ширини...“



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.