Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Навършват се 2 години от атентата на летище Сарафово

Снимка: БГНЕС

Днес се навършват 2 години от атентата на бургаското летище, при който загина един български гражданин и петима израелски туристи. Еврейската организация “Шалом“ ще отбележи годишнината с възпоменание, а в 17 часа ще бъдат поднесени цветя на мемориала в памет на Мустафа Кьосов и петимата израелци, който беше изграден на аерогарата.

През месец март за пореден път беше удължен срокът на разследването на терористичния акт, при който загинаха петима израелски туристи и шофьорът на взривения автобус.

Самоличността и националната принадлежност на атентатора вече са известни, каза главният прокурор Сотир Цацаров преди 2 месеца в Бургас. Намеренията ни бяха към февруари, началото на март, в този обозрим срок, да се пристъпи към съдебно разглеждане на делото. Но с оглед последни данни, за които споменах и които в момента са предмет на разследване, очевидно е, че ще трябва да търсим малко по-дълъг времеви период. Тези данни не могат да станат явни сега. Ние можем да ги представим пред съд. По тях се работи изключително много главно по линия на международната правна помощ и чуждестранни партньори. В крайна сметка, ние гоним резултат за съд. Ние не гоним спряно или прекратено дело.

Голям напредък има разследването на случая и до дни се очаква да бъдат оповестени нови конкретни данни, казаха източници от Бургаската прокуратура.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Пол Хършън: Сътрудничеството в разследването на атентата в Бургас напредва бавно, но в правилната посока

Според говорителя на израелското министерство на външните работи Пол Хършън сътрудничеството между България и страната му около разследването на атентата в Бургас, напредва бавно, но в правилната посока. На въпрос на "Хоризонт", дали не смята, че две..

публикувано на 18.07.14 в 08:08
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44