Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Около 80% от доматите и пипера в ямболските села са унищожени

Снимка: ТЕЦ Сливен

Около 80 процента от доматите и пипера в ямболските села са унищожени. Непрестанните валежи и резките температурни разлики унищожават зеленчуците въпреки обработката с препарати.

Село Тенево е едно от най-големите ямболски села. Всеки има зеленчукова градина, отглеждат и лозя. През това лято обаче хората са притеснени за реколтата си.

Двор имам, градина, и си я сея всяка година, ама такова чудо. Времето всичко унищожи, домати няма почти, 20 процента, ако има, каза жител на село Тенево.

Гроздето също е засегнато.

Червеният мискет малко повече се запази, обаче другите - хамбургският, ркацителът особено - на 100 процента е унищожен, отонел-мускатовото - всичко се унищожи, обясни друг жител на село Тенево.

Засега по-малко увредени са само бостаните, но ако дъждовете продължат, реколтата ще започне да гние от влагата.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44