Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безплатни кардиологични прегледи започват в община Тунджа

Безплатни кардиологични прегледи започват в община Тунджа. В кампанията миналата година са прегледани над 2000 жители на селската община. През следващите два месеца кардиолозите ще обиколят 44-те села на община Тунджа, но при засилен интерес е възможно да продължат и през есента. Прегледите ще се извършват със специализирана апаратура по предварително обявен график, съобщи кметът на общината Георги Георгиев.

Това го правихме вече веднъж, миналата година. В началото беше слаб интересът, но впоследствие хората разбраха, че могат да имат само полза и интересът нарастваше с всеки изминал ден. Имаше, в някои от случаите, в големите села по 50-60 души, налагаше се допълнително ходене.

Специализираните безплатни прегледи са насочени към здравната профилактика на хора с различни заболявания на сърдечно-съдовата система артериална хипертония, миокардит, аритмия, исхемична болест, стенокардия, коронарна болест, заболявания на периферните кръвоносни съдове на долните крайници и др.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44