Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

25 тона животни със "син език" са извозени от областите Хасково и Кърджали

Снимка: БГНЕС

25 тона мъртви животни, заразени с болестта "син език", са извозени през последната седмица на юли от областите Хасково и Кърджали към екарисажите в Шумен и Варна.

Стопаните в област Кърджали са в паника заради разпространението на болестта. Над 300 са досега умрелите животни и броят им продължава да се увеличава. Според фермерите има опасност от нови зарази, тъй като мъртвите животни се държат с дни в оборите до пристигането на кола на екарисажа. Това е така, защото за всяко животно се издават бележки, с които ще бъдат компенсирани от земеделското министерство. Досега, обаче, нито един животновъд не е получил пари за загубите си. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44