Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Строителен предприемач беше застрелян тази нощ в Ботевград

| обновено на 20.08.14 в 16:04
39-годишният строителен предприемач Семко Семков беше убит в Ботевград. Първоначалните данни сочат, че убиецът е причакал жертвата в двора на къщата му, която се намира близо до спортната зала на Ботевград. Според източници на "Хоризонт" Семков е застрелян с пет куршума от пистолет.

Основната версия за убийството на ботевградския предприемач Семко Семков е междуличностен конфликт във връзка с негови бизнесначинания. Към момента обаче не се изключват и версии, свързани с битови или лични мотиви, научи "Хоризонт". Според наши източници, по Семков е стреляно с пистолет калибър 9 милиметра. Разследващи не изключват оръжието да е пистолет "Макаров".

Сигналът за убийството на Семко Семков е получен в 7 часа сутринта, каза за "Хоризонт" зам.-директорът на Областната дирекция на МВР в София Димитър Машов. Той уточни, че засега няма данни бизнесменът да е бил заплашван. Според Машов Семков е застрелян при влизане в къщата. При огледа са намерени шест гилзи, но не е открито оръжието на убийството.

Текат процесуално-следствени действия, водят се разпити, но към момента не мога да дам повече никакви подробности по отношение на работата, каза още Машов.

Освен със строителство той се е занимавал и с дърводобив, бил е и председател на ботевградската земеделската кооперация "Орхание". Участвал е в над 15 фирми, повечето регистрирани в Ботевград, както и в три сдружения, свързани с автомобилен спорт и офроуд. Спечелил е за 15 години концесия на ловните полета над Литаково.


Семко Семков има участие и в политиката - през 1999-та година е назначен за кметски наместник на село Гурково.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44