Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама души са спасени с хеликоптер от покрив на къща край Велека

контраадмирал Румен Николов
Снимка: ВМС

Началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов обобщи във Варна ситуацията в бедстващите райони, където армията оказва съдействие след поройните валежи и наводненията. Той съобщи, че с помощта на армейски хеликоптер са спасени двама души от покрива на къща в района на Велека:

Операцията е завършена успешно. Хората са спасени и вертолетът се прибира в базата си. Това е първият хеликоптер, който участва в мисия по търсене и спасяване, а преди малко се прибра вторият хеликоптер "Пантера" от база "Чайка", който получи задача за издирване на изчезнало момиче в района на "Отманли" около Бургас.
Началникът на отбраната отново опроверга информациите,че в някои от бедстващите райони,наводненията са предизвикани от водоеми,стопанисвани от армията:
Категорично заявявам и в момента, заявявах го многократно, че вина от поделение на военноморските сили, от поделение на армията няма никъде и с удоволствие бих казал, че събитията, които са в момента в района на община Резово и в Бургас, няма такива водоеми, които да принадлежат на военни формирования.
Стана ясно, че мисията на армията в Мизия е приключила, но има готовност, при нужда да се изпратят сили за съдействие в района на Берковица.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44