Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

340 ученици повече ще учат от 15-ти септември в ямболските училища

Снимка: yambol.government.bg

340  ученици повече, в сравнение с миналата година, ще учат от 15-ти септември в ямболските училища. Учебният процес ще започне нормално, независимо от продължаващите ремонти, уверяват от регионалния инспекторат.

Близо 70 са повече първокласниците, а общият брой на учениците в областта е 13 700, съобщи директорът на Регионалният инспекторат в Ямбол Пенка Илиева. Близо 8 млн. лева са осигурени за външни и вътрешни ремонтни дейности по училищните сгради. В скеле ще посрещат първия учебен ден Математическата гимназия и Професионалната гимназия "Васил Левски", които се намират в една сграда. 

По думите на Илиева ремонтът няма да попречи за нормалното започване и провеждане на учебния процес. И един любопитен факт. След процес на закриване и оптимизиране на училища в община "Тунджа" продължил близо две десетилетия, сега едно училище от основно ще бъде преобразуване в средно. В село Скалица е разкрита паралелка по "Лозаровинарство", като до момента в нея са се записали 22 ученици.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44